KidsnewsΥγεία

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου η 15η Φεβρουαρίου–Κάθε στήριξη μπορεί να ανακουφίσει μια ζωή

Ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου έχει καθιερωθεί η 15η Φεβρουαρίου, για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο.
Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά παγκοσμίως νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή, σύγχρονη ιατρική φροντίδα.
Στην Ελλάδα περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας, η κα Λίτσα Γκρόπα από τη Φλόγα Τρικάλων, στέλνει μήνυμα ελπίδας, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες μάχες μπορούν πλέον να κερδηθούν.
“Κάθε χρόνος που περνάει προσθέτει νέα, ισχυρά και αποτελεσματικά όπλα στα χέρια των επιστημόνων, στη μάχη ενάντια στον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας”, και συμπληρώνει “Η ιατρική έρευνα, που έχει ως στόχο τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο να πετυχαίνουν ίαση, χωρίς απώτερες επιπλοκές και προβλήματα, φέρνει απτά αποτελέσματα, τα οποία ενισχύουν τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε όλοι μας».
Στην προσπάθεια που γίνεται απαιτείται η συμβολή όλων, ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με το να γίνει εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής δότης μυελού των οστών. Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει μέσα από την οικονομική και υλική στήριξη, διαθέτοντας απλά λίγο από το χρόνο του.
Στα Τρίκαλα η Φλόγα έδωσε όλα αυτά τα χρόνια μια μεγάλη μάχη, έναν αγώνα ευαισθητοποίησης και τα κατάφερε. Ένα πρόβλημα, που αποτελούσε ταμπού, που δεν συζητούνταν καν παρά μόνο εάν προέκυπτε σε κάποιον οικείο, τώρα αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια η επίλυσή του στο βαθμό που μπορούμε.
Το αν στηρίξεις τη δράση της Φλόγας, δεν σημαίνει ότι λύνεις το πρόβλημα, αλλά ότι ανακουφίζεις την οικογένεια ενός παιδιού που δίνει τη μεγαλύτερη μάχη για τη ζωή. Του δίνεις όπλα, του δίνεις ανάσα να ασχοληθεί με την ουσία. Αυτό κάνει τους Τρικαλινούς να στέκονται στο πλευρό της Φλόγας, σε κάθε αφορμή. Και τη στηρίζουν δημιουργικά σε κάθε εγχείρημά της.

Back to top button