Kidsnews

Παιδιά μηνύουν γονείς για συστηματικούς βιασμούς και συγκάλυψη

Το 2017 η πρώτη καταγγελία ενός 17χρονου και της 22χρονης αδερφής του ● Στο στάδιο έκδοσης βουλεύματος ακόμη η υπόθεση, σημειώνει η δικηγόρος της ● Υπό τη γονική μέριμνα των καταγγελλόμενων τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας

Αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, με δύο αδέρφια να καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα βιασμού από τον πατέρα τους, έναν θείο τους, άλλα γνωστά στην οικογένεια πρόσωπα και όλα αυτά εν γνώσει της μητέρας τους, όπως υποστηρίζουν

Τα παιδιά που σήμερα είναι 17 ετών το αγόρι και 22 το κορίτσι, κατέθεσαν μήνυση κατά των γονιών τους στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, με τον Εισαγγελέα να διατάσσει προκαταρκτική έρευνα στην Αστυνομία.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις Αρχές το 2017, όταν τα δύο αδέλφια, ηλικίας τότε 18 ετών το κορίτσι και 13 ετών το αγόρι, κατήγγειλαν τον πατέρα τους για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση μέσα στο σπίτι τους στα Πετράλωνα.

Ο ενήλικας που βοήθησε τα παιδιά να πάνε στην Αστυνομία και να μιλήσουν για όλα όσα βίωναν ήταν ένας εκπαιδευτικός, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε τους βιασμούς το αγόρι. Στη μήνυση αναφερόταν ότι οι βιασμοί ξεκίνησαν το 2012, όταν δηλαδή το αγόρι ήταν επτά και το κορίτσι 12 ετών. Στην καταγγελία τα παιδιά ανέφεραν ότι ο πατέρας τους έφερνε στο σπίτι συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, καθώς και άγνωστους άντρες, οι οποίοι επίσης τα βίαζαν.

Τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία του 2018 κι αφού η υπόθεση, όπως δήλωσε η δικηγόρος της 22χρονης πλέον, είναι ακόμη στο στάδιο της έκδοσης βουλεύματος, τα αδέλφια εμφανίστηκαν ξανά στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και υπέβαλαν μήνυση σε βάρος της μητέρας τους για συγκάλυψη της δράσης του πατέρα τους. Όπως φέρεται να κατέθεσαν, η μητέρα τους γνώριζε για τους βιασμούς και δεν έκανε τίποτα για να τα προστατέψει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, η δικηγόρος της 22χρονης τόνισε ότι «η πρώτη φορά που κλήθηκαν να καταθέσουν τα παιδιά όπως και όλοι όσοι θεωρητικά γνώριζαν, ήταν το 2018. Σήμερα έχουμε 2022 και η υπόθεση σχετικά με τα καταγγελλόμενα για τον πατέρα βρίσκεται ακόμα σε στάδιο έκδοσης βουλεύματος. Τα ανήλικα παιδιά είναι υπό τη γονική μέριμνα των καταγγελλόμενων γονέων τους για βιασμό και κακοποίηση».

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/365261_friki-sta-petralona-paidia-minyoyn-goneis-gia-systimatikoys-biasmoys-kai

 

Back to top button