KidsnewsSchoolicantera

Πότε θα γίνει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στα σχολεία ;

Αφού αποχαιρετίσαμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μικροί και μεγάλοι αδημονούν για το επόμενο διάθεσιμο τριήμερο που θα τους χαρίσει ανεμελιά και ξεκούραση από την καθημερινότητα.

Το επόμενο τριήμερο δεν είναι άλλο από την 25η Μαρτίου που φέτος πέφτει Δευτέρα, προκαλώντας χαμόγελα σε μαθητές αλλά και εργαζόμενους.

Πότε θα γίνει η γιορτή της 25ης Μαρτίου στα σχολεία

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ 79/2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν λειτουργούν την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή). Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και σχολεία πραγματοποιούνται στις 24 Μαρτίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Σε περίπτωση που η 25η Μαρτίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή.

Συνεπώς, φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 22 Μαρτίου καθώς η 25η Μαρτίου “πέφτει” Δευτέρα.

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, οι μαθητές αποχωρούν και οι εκπαιδευτικοί δύναται να παραμένουν στο σχολείο προκειμένου να συμμετέχουν σε έκτακτες ή τακτικές συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων ή και σε συνεδριάσεις του Σχολικού Συμβουλίου ή σε επιμορφωτικές/ενημερωτικές συναντήσεις με τους Σχολικούς Συμβούλους ή για να διεκπεραιώνουν οποιοδήποτε άλλο διοικητικό έργο τους έχει ανατεθεί.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

Οι σημαιοφόροι στο Δημοτικό αναδεικνύονται κατόπιν κληρώσεως

Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.

 

Back to top button