Kidsnews

Covid 19 – Όμικρον: 88 παιδιά νοσηλεύονται – 2 βρέφη στην Εντατική – Τα νεότερα για τον 15χρονο με μυοκαρδίτιδα

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονταν 88 παιδιά. Μάλιστα, 2 νεογνά για προληπτικούς λόγους βρίσκονται στην Εντατική του Νοσοκομείου Παίδων, όπως ανέφερε το Open. Δεν είναι διασωληνωμένα αλλά τα έβαλαν στη μονάδα για να είναι πιο ασφαλή επειδή νοσούν βαριά.

Ένα βρέφος 38 ημερών από τον Πύργο, το οποίο νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών από τις 12 Ιανουαρίου.Η κατάσταση της υγείας του μωρού είναι καλή, ωστόσο οι γιατροί που παρακολουθούν την πορεία της υγείας του προβληματίστηκαν από μια μικρή επιπλοκή στην καρδιά του, όμως αυτό δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Ευχάριστα είναι τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του 15χρονου μαθητή διπλά εμβολιασμένου που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, και λόγω μυοκαρδίτιδας μπήκε εσπευσμένα στην εντατική.

Αν δεν είχε εμβολιαστεί, η κατάστασή του θα ήταν πολύ χειρότερη

«Είναι 15μιση χρόνων, έχει ταυτοποιηθεί ότι έχει Covid Όμικρον », είπε, μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γεώργιος Χαλκιαδάκης, διοικητής ΠΑΓΝΗ. «Για λόγους περισσότερο στενής παρακολούθησης οδηγήθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και σήμερα μάλλον θα επιστρέψει στην απλή κλινική Covid για την αποθεραπεία. Είναι από τα σπάνια περιστατικά που συμβαίνουν. Αν δεν είχε εμβολιαστεί, η κατάστασή του θα ήταν πολύ χειρότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Back to top button