Schoolicantera

Σεμινάριο για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τον πολιτισμό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το Κ.Π.Ε. Μουζακίου άλλο ένα τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς. Tο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Μουζακίου στο διάστημα 24 έως 26 Νοεμβρίου 2017 και είχε ως θέμα: «Προσεγγίζοντας μνημεία πολιτισμού με την εκπαίδευση για την Αειφορία – Η περίπτωση του Βυζαντινού Κάστρου Φαναρίου».
Το σεμινάριο είχε γενικό στόχο την παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα τη φετινή χρονιά ή προτίθενται να υλοποιήσουν στο μέλλον, την αειφορική προσέγγιση των μνημείων ως μέρος και της σύγχρονης ζωής, καθώς επίσης και την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την εκπαιδευτική καινοτομία.
Ειδικότερα, στόχος του ήταν η περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση του Βυζαντινού Κάστρου Φαναρίου, το οποίο με τη σημαντική συμβολή των εμπλεκομένων είναι επισκέψιμο καθημερινά και από πλευράς συντήρησης βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.
Περισσότερα για το πρόγραμμα του τριημέρου και τα θέματα που συζητήθηκαν, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. Μουζακίου: www.kpem.gr

 

Back to top button