KidsnewsΥγεία

Σε ποιά εμβόλια υστερούν τα Τρικαλινά παιδιά; – Στοιχεία από το ΓΝΤ

Την εργασία τους πάνω στην εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών στο νομό Τρικάλων παρουσίασε το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και η αντίστοιχη ομάδα της παιδιατρικής κλινικής. Όπως τόνισε η παιδίατρος του Νοσοκομείου κα Παπαχρήστου, έγινε έλεγχος σε όλα τα δημοτικά σχολεία του νομού στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ώστε να διαπιστωθεί η εμβολιαστική κάλυψη των μαθητών.

Από την συγκεκριμένη εργασία, διαπιστώθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών είναι εμβολιασμένα για τις περισσότερες περιπτώσεις ασθενειών. Συγκεκριμένα, για την Ηπατίτιδα Β το 97% των μαθητών, για τη διφθερίτιδα το 85%, την Πολιεμυελίτιδα 85%, το 98% έχουν κάνει το εμβόλιο Αιμόφυλου τύπου Β΄, για τον Μηνιγγιτιδόκοκκο 96%, τον Πνευμονόκοκκο 97%, το εμβόλιο της Ιλαράς που φέτος ήταν σε έξαρση καθώς και τα άλλα δύο στελέχη που καλύπτει, αυτό της παρωτίτιδας και της ερυθράς το 93%, της ανεμοβλογιάς 91%, της Ηπατίτιδας Α το 92%. Μόλις το 7% των παιδιών έχει εμβολιαστεί για την Μηνιγγίτιδα Β΄μιας και το εμβόλιο δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Το mantoux έχει κάνει το 96% της γρίπης μόλις 11, του Ροταίου  το 47% ενώ επίσης το αντιφυματικό εμβόλιο έχει κάνει μόλις το 1% των παιδιών.

Στην εκδήλωση, την οποία οργανωτικά υπεύθυνη ήταν η κα Ζωή Χατζηθωμά, παραβρέθηκαν τόσο από πλευράς του Νοσοκομείου Τρικάλων ο διοικητής, γιατροί και νοσηλευτές, όσο και από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο προϊστάμενος κ. Μπουλούμπασης, δάσκαλοι καθώς και ο δήμαρχος Τρικκαίων. Όλοι τονίζοντας την αναγκαιότητα του εμβολιασμού αλλά και το θετικό συμπέρασμα, ότι στην πλειοψηφία τους τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί.

Back to top button