Κατσαρολάκι

Σολωμός όπως δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!

Ο βασιλιάς Σολωμός απολαμβάνει τον μεσημεριανό του ύπνο πάνω σε πράσινο σεντόνι!! Απολαύστε ένα “βασιλικό” φαγητό!!

Υλικά για 4 άτομα
2 έτοιμα χοντρά φύλλα χωριάτικα για πίτα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
6 φλ. φρέσκο σπανάκι
220 γρ. τυρί κρέμα μαλακό
ξύσμα από μισό λεμόνι
400 γρ. (2 κομμάτια) σολωμός φιλέτο χωρίς δέρμα
αλάτι-πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο

Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Αλατοπιπερώνουμε το σολωμό.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να ροδίσει, για 5′.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το σπανάκι και το σωτάρουμε να μαραθεί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.

Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα το μεταφέρουμε στο μούλτι και το πολτοποιούμε.

Σε ένα μπολ μαλακώνουμε με ένα πιρούνι το τυρί κρέμα με το ξύσμα και προσθέτουμε το λιωμένο σπανάκι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η γέμιση.

Παίρνουμε κάθε φιλέτο σολωμού, απλώνουμε μια παχιά στρώση γέμισης στη μια πλευρά και το τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου, με τη γέμιση προς τα κάτω.

Κλείνουμε το σολωμό σαν πακέτο με τη ζύμη και τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί με χαρτί ψησίματος, με την ένωση από την κάτω πλευρά. Χαράσουμε 2-3 φορές την επιφάνεια και αλείφουμε με το αυγό.

Ψήνουμε για 30′ μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να γίνει τραγανή. Αφήνουμε 10′ να κρυώσει, κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα με σπανάκι (αν μας περίσσεψε)!

Back to top button