KidsnewsSchoolicantera

Στα ρετιρέ των βαθμολογιών Τρικαλινοί υποψήφιοι

Μαθητές κατέκτησαν την κορυφή στις πανελλήνιες εξετάσεις και προετοιμάζονται για άνετη είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Μπορεί να απέχουμε αρκετά από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ωστόσο, σημαντική μερίδα υποψηφίων γνωρίζει από χθες, μετά και την ανακοίνωση των βαθμολογιών, ότι ο δρόμος και οι πόρτες των πανεπιστημίων της χώρας είναι ανοιχτά, αν κρίνει κανείς των υψηλών βαθμολογιών που συγκέντρωσαν στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Και η φετινή χρονιά για τους υποψηφίους των πανελλαδικών έκρυβε αρκετές δυσκολίες. Κλειστά σχολεία για σημαντικό χρονικό διάστημα, μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, μακριά από τις σχολικές αίθουσες, σεισμοί…. Παρά ταύτα στα Τρίκαλα είχαμε για μια ακόμη χρονιά υψηλές βαθμολογίες που ξεπέρασαν τα 19.000 αλλά και φλέρταραν με αυτά, αφήνοντας τους υποψηφίους απόλυτα ικανοποιημένους και κάνοντας τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα χαρούμενους.

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και το σύνολο του νομού, έχει να υπερηφανευτεί για τις επιδόσεις των Τρικαλινών μαθητών.

Βαθμοί ιδιαίτερα υψηλοί παρά τις δυσκολίες που έκρυβαν κάποια από τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Κάποιοι υποψήφιοι όμως, κατάφεραν και ξεπέρασαν τα εμπόδια, αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες. Διάβασμα, μεθοδικότητα και οργάνωση είναι τα «κλασικά» μυστικά για την επιτυχία και την εισαγωγή στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η υψηλή βαθμολογία αποτελεί επιβράβευση για τους κόπους και την κούραση πολλών μαθητών.

Η κατάκτηση της κορυφής εξάλλου δεν γίνεται χωρίς στερήσεις και χωρίς δυσκολίες. Για πολλούς αποφοίτους από χθες το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, βλέποντας στην πράξη τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Οι υψηλές βαθμολογίες που συγκέντρωσαν σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα ήταν η ανταμοιβή των κόπων τους, της αγωνίας και του άγχους της τελευταίας κρίσιμης χρονιάς λίγο πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι Σταυρούλα Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Παθέκας, Μαριάννα Στεργιούλη, Μαρία Καφούκα, Νικόλαος Κόρδας, Αθανάσιος Καραμίχας, Ειρήνη-Μαρία Καββαδία, Κλεοπάτρα-Μαρία Παπά, Αντωνία Σαριγκαλά, Ιωάννης Γούσιος, Παρασκευή Σιώκου, Μαρία Γερογιάννη, Στέφανος Ζησόπουλος, είναι κάποιοι από τους μαθητές των σχολείων του νομού που συγκέντρωσαν υψηλά μόρια, κατακτώντας την κορυφή, γεγονός που τους ανοίγει τις πύλες εισόδου στις σχολές της προτίμησής τους. Οι προαναφερόμενοι μαθητές είναι ορισμένοι από όσους συγκέντρωσαν ή άγγιξαν βαθμολογίες 19.000 και άνω μορίων. Τους εντοπίσαμε με δυσκολία, μιας για μια ακόμη χρονιά η μη γνωστοποίηση των ονομάτων, αλλά μόνο των προσωπικών κωδικών, από το υπουργείο Παιδείας δημιούργησαν αρκετά εμπόδια στο ρεπορτάζ.

Συγχαρητήρια οφείλουμε να δώσουμε σ’ όλους που προσπάθησαν, δίνοντας το καλύτερο εαυτό στην πρώτη δύσκολη μάχη της ζωής τους. Όπως συγχαρητήρια οφείλονται και στους μαθητές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν βαθμολογίες κάτω των 19.000 μορίων και είναι τόσοι πολλοί, που θα θέλαμε αρκετές σελίδες στην εφημερίδα για να τους παρουσιάσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έρευνα που κάναμε για μια ακόμη χρονιά δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε στοιχεία από το 3ο ΓΕΛ Τρικάλων και από το 7ο ΓΕΛ Τρικάλων.

 

 

Ανταμείφτηκαν οι κόποι

Οι κόποι και οι προσπάθειες της υποψήφιας του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, Σταυρούλας Παπαδημητρίου, ήρθαν να ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο τη χθεσινή ημέρα. Η υποψήφια του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων συγκέντρωσε 19.655 μόρια και ετοιμάζεται να φοιτήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δη στην Ιατρική Σχολή.

«Ο στόχος κατακτιέται πάντα με επιμονή και υπομονή. Χρειάστηκε αρκετό διάβασμα, κόπος, πρόγραμμα. Υπήρξαν αρκετές στιγμές που με κατέβαλε η κούραση. Η στήριξη που μου παρείχαν οι γονείς μου και οι καθηγητές με δυνάμωσαν να συνεχίσω, μένοντας προσηλωμένη στο στόχο», θα μας πει η Σταυρούλα.

 

 

Δεύτερη ευκαιρία

Ο Κωνσταντίνος Παθέκας, υποψήφιος από το ΓΕΛ Οιχαλίας συγκέντρωσε 19.349 μόρια. Προετοιμάζεται πλέον να πραγματοποιήσει το όνειρο της εισόδου σε κάποια από τις Ιατρικές Σχολές της χώρας. Όπως ο ίδιος δήλωσε δεν τον ενδιαφέρει η γεωγραφική περιοχή για τις σπουδές του, αλλά αποκλειστικά η Σχολή, που αποτελούσε για εκείνον όνειρο χρόνων. Συμμετείχε για πρώτη φορά στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2020. Πέρυσι δεν κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική καθώς τα μόρια που είχε συγκεντρώσει άνοιγαν την πόρτα της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών. Διεκδίκησε μια δεύτερη ευκαιρία και κατάφερε με μεθοδικό διάβασμα, χωρίς άγχος και με προσήλωση στο στόχο την είσοδο πλέον σε κάποια από τις Ιατρικές Σχολές της χώρας μας.

 

 

Στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα

Στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα βρέθηκε και η μαθήτρια του ΓΕΛ Αθηνά, Μαριάννα Στεργιούλη, που συγκέντρωσε 19.286 μόρια. Η ίδια μίλησε για την επιτυχία της, χαρακτηρίζοντας το στόχο αρκετά δύσκολο. Όπως ανέφερε η προσπάθεια ήταν αρκετά σκληρή, η καθημερινή και συστηματική μελέτη όμως, βοήθησαν την 18χρονη υποψήφια, να καταφέρει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Η Μαριάννα σήμερα βρίσκεται υπό σκέψη για την σχολή που θα κληθεί να επιλέξει. Η απόφαση της βρίσκεται ανάμεσα στην Νομική Σχολή και στη Σχολή Ψυχολογίας. Δυο επαγγέλματα που όπως θα πει, έχουν κοινωνικό και ανθρωπιστικό ρόλο.

 

Ευχάριστη έκπληξη

Προς τη Σχολή Φυσιοθεραπείας κλίνει πλέον η μαθήτρια του 2ου ΕΠΑ.Λ. Μαρία Καφούκα, συγκεντρώνοντας 19.280 μόρια. Όπως θα πει και ίδια δεν πίστευε ότι θα έφτανε τόσο ψηλά, καθώς η φετινή χρονιά για την ίδια και για όλους τους υποψηφίους υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη. Κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια με τους καθηγητές της, τους οποίους ευχαριστεί δημοσίως θερμά, αλλά το σημαντικότερο μόνη της με πολύ προσωπικό διάβασμα. Σήμερα νιώθει ιδιαίτερα χαρούμενη και ευχαριστεί όλους όσους στάθηκαν δίπλα της, συνοδοιπόροι του αγώνα που έφερε επιτυχημένα εις πέρας.

 

 

 

Κάθε στόχος απαιτεί θυσίες

Πανιά για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα ανοίξει το ερχόμενο φθινόπωρο ο υποψήφιος του ΓΕΛ ΑΘΗΝΑ, Νικόλαος Κόρδας. Συγκέντρωσε 19.193 μόρια και αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος.

«Κάθε στόχος απαιτεί θυσίες. Και οι προσωπικές θυσίες για την κατάκτηση του στόχου υπήρξαν πολλές», θα μας πει ο Νίκος.

«Επιθυμία μου είναι να εισαχθώ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Ευχαριστώ θερμά τους γονείς μου και στους καθηγητές μου στήριξαν και με κατεύθυναν στο δύσκολο αγώνα της φετινής χρονιάς και των προηγούμενων χρόνων, ώστε να έχω ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».

 

 

Συστηματικό διάβασμα

Το συστηματικό διάβασμα και η προσήλωση στο στόχο αποτέλεσαν τη συνταγή της επιτυχίας για τον υποψήφιο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, Αθανάσιο Καραμίχα. Με 19.185 μόρια άρχισε από χθες να ακολουθεί το δρόμο προς Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την Πολυτεχνική Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. «Όταν βάζεις ένα στόχο δίνεις τον καλύτερο εαυτό για να τον κατακτήσεις», θα αναφέρει μεταξύ των άλλων ο υποψήφιος.

 

 

Ποιοτικό κι όχι «ποσοτικό» διάβασμα

Ένα βήμα πριν την είσοδό της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών βρίσκεται η Ειρήνη-Μαρία Καββαδία, υποψήφια του ΓΕΛ ΑΘΗΝΑ που συγκέντρωσε 19.075 μόρια.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που συγκέντρωσα μια υψηλή βαθμολογία. Αισθάνομαι πως πέτυχα τον στόχο μου, οι κόποι χρόνων ανταμείφθηκαν. Μπορώ να πω πως ένα όνειρο που πηγάζει από τον μεγάλο μου σεβασμό προς το λειτούργημα του ιατρού και τα ερεθίσματα που δέχθηκα από παιδί μέσω των γονέων μου γίνεται πλέον πραγματικότητα. Με ποιοτικό διάβασμα, επιμονή και υπομονή, ψυχραιμία και στήριξη από την οικογένεια, τους καθηγητές και τα φιλικά μου πρόσωπα κατάφερα να ανταπεξέλθω στον δύσκολο αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων και να αποκτήσω τα κατάλληλα εφόδια για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου.», θα μας αναφέρει η Ειρήνη-Μαρία.

Μαραθώνια μάχη

Ικανοποίηση προκάλεσε η ανακοίνωση των βαθμολογιών στην υποψήφια του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων Κλεοπάτρα – Μαρία Παπά. Με 19.075 μόρια, «φλερτάρει» με την Ιατρική ή την Οδοντιατρική Σχολή. «Οι κόποι χρόνων ανταμείφθηκαν. Πλέον μου έφυγε ένα μεγάλο άγχος, καθώς κατάφερα να κερδίσω την μάχη. Για να έχει κάποιος υποψήφιος τα επιθυμητά για εκείνον αποτελέσματα μεγάλη προσπάθεια και πολλές στερήσεις. Ωστόσο τώρα με την επιτυχή έκβαση, όλα αποτελούν παρελθόν από αυτή τη Μαραθώνια μάχη», θα υποστηρίξει η 18χρονη μαθήτρια.

 

 

Εμπιστοσύνη

Εμπιστοσύνη, αρχικά στις δυνάμεις της, καθώς επίσης στους γονείς και στους καθηγητές της, έδειξε η νεαρή Αντωνία Σαριγγαλά, υποψήφια του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων. Συγκέντρωσε 19.071 μόρια, που την «αφήνουν» να κάνει όνειρα για την εισαγωγή είτε στην Νομική Σχολή είτε στην Σχολή Ψυχολογίας.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη. Ευχαριστώ τους γονείς και τους καθηγητές μου για την υποστήριξη στο δύσκολο αυτό δρόμο που είχα μπροστά μου την τελευταία τριετία. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και νιώθω απόλυτα ικανοποιημένη», δήλωσε η ίδια.

 

Ανακούφιση

Ανακούφιση προκάλεσαν οι βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων στον υποψήφιο του ΓΕΛ ΑΘΗΝΑ Ιωάννη Γούσιο. Συγκέντρωσε 19.021 μόρια με τους κόπους του να δικαιώνονται. Επιθυμία του ίδιου η φοίτηση στο Πολυτεχνείο Αθηνών και στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Ένα επάγγελμα που κέντριζε την προσοχή από μικρό παιδί, θα μας εξηγήσει ο ίδιος.

 

Υποψήφια, μητέρα και εργαζόμενη

Εργαζόμενη ως νοσηλεύτρια στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων η 44χρονη Παρασκευή Σιώκου, αποφάσισε να καθίσει στα θρανία του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων και να διεκδικήσει μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην Νοσηλευτική Σχολή. Στόχος δύσκολος καθώς μαζί με τις οικογενειακές υποχρεώσεις και τις επαγγελματικές καλούνταν να ολοκληρώσει και την φοίτηση στο σχολείο με πολύ διάβασμα. Με 19.010 μόρια που συγκέντρωσε η Νοσηλευτική Σχολή είναι εύκολη υπόθεση για την ίδια.

 

Αγάπη για τα Σώματα Ασφαλείας

Φτάνουν και περισσεύουν τα μόρια που συγκέντρωσε η υποψήφια του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων Μαρία Γερογιάννη. Τα 18.950 μόρια  αρκούν για την είσοδο της, στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας. Η προσφορά στον συνάνθρωπο προέχει για την ίδια κι αυτός ήταν ο λόγος για την επιλογή στη συγκεκριμένη Σχολή.

 

Οικονομικό μυαλό

Στις οικονομικές σχολές αλλά και σε εκείνες της πληροφορικής στρέφει την προσοχή του ο υποψήφιος του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων Στέφανος Ζησόπουλος. Συγκέντρωσε 18.930 μόρια και αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος. Ο ίδιος πλέον χρειάζεται ξεκούραση, όπως θα αναφέρει καθώς η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη δύσκολη για τον ίδιο. Ξεκούραση ώστε να γεμίσει μπαταρίες προκειμένου να πάρει δύναμη για την φοίτηση στη σχολή εισαγωγής του, χώρος πιο απαιτητικός σε σχέση με εκείνον του σχολείου.

*Του Θανάση Τσαγγαρά

από την εφημερίδα “Η ΕΡΕΥΝΑ”

Back to top button