Kidsnews

Στα Τρίκαλα το Κέντρο για Χαρισματικά Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια – Εγγραφές μέχρι μεθαύριο 10 Ιανουαρίου

Ημέρας Γνωριμίας διοργανώνει στα Τρίκαλα, το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Πρόκειται για μια δράση ανοιχτή και δωρεάν για μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου . Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Έναν συναρπαστικό κόσμο μάθησης και γνώσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές των Τρικάλων και των γύρω περιοχών κατά τη διάρκεια της Ημέρας Γνωριμίας που διοργανώνει το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (Δερβενακίου και Πιτσάκου), είναι ανοιχτή και δωρεάν για μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου  που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης» και «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» αντίστοιχα. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιανουαρίου 2018.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Τα προγράμματα είναι διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων. Τα θερινά προγράμματα υποστηρίζονται από σημαντικό αριθμό υποτροφιών. Το 2017, χορηγήθηκαν 197 υποτροφίες. Προκειμένου να παρακολουθήσει κάποιος μαθητής από Γ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου τα συγκεκριμένα προγράμματα, πρέπει να λάβει μέρος σε ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις που φέτος θα διεξαχθούν σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Για τις εξετάσεις δεν χρειάζεται προετοιμασία. Δείγματα των εξετάσεων θα βρείτε στην ιστοσελίδα του CTY Greece.

Οι εξετάσεις στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθούν στις 3 Φεβρουαρίου 2018.

 

Η Ημέρα Γνωριμίας και τα μαθήματα

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Γνωριμίας στα Τρίκαλα, οι μαθητές θα πάρουν μια γεύση από τα μαθήματα που προσφέρονται στο CTY Greece και θα εξερευνήσουν  έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από δραστηριότητες και διαφορετικές εμπειρίες μάθησης. Τα μαθήματα που θα προσφερθούν είναι τα παρακάτω:

  • «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
  • «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» για τους μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Γυμνασίου

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως αν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις επιλογής του CTY Greece  και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει ένας μαθητής το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία του.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στη σελίδα:  www.anatolia.edu.gr/CTYeventTrikala    έως τις 10 Ιανουαρίου 2018.

Αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα προγράμματα του CTY Greece.

Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δωρητής του Κέντρου είναι η εταιρία Lidl Hellas, υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, και χορηγός αερομεταφορών η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.

Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.cty-greece.gr/el

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 398 253, cty@anatolia.edu.gr

Back to top button