KidsnewsSchoolicantera

Στην τελική ευθεία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Βγήκαν οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα – Μέχρι 14 Ιουλίου η κατάθεση μηχανογραφικού

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων, που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 30-6-2017, ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Επίσης, λιγότερο από μία εβδομάδα χωρίζει τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων από την ολοκλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων είχε ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του περασμένου μήνα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο της παράτασης λίγων 24ωρων.

Κι αν το υπουργείο αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το σύνολο των υποψηφίων τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να καταλήξει στις επιλογές των σχολών που θα δηλώσει στο μηχανογραφικό δελτίο. Πολλοί ωστόσο υποψήφιοι δεν έχουν υποβάλλει μέχρι στιγμής το μηχανογραφικό δελτίο, καθώς βρίσκονται σε στάδιο ενημέρωσης από ειδικούς κέντρων συμβουλευτικής.

Όπως τονίζουν υποψήφιοι αλλά και εκπαιδευτικοί η σύνταξη του μηχανογραφικού δελτίου δεν είναι εύκολη υπόθεση, απαιτεί χρόνο και σκέψη καθώς ένα λάθος μπορεί να αλλάξει πολλά στην ακαδημαϊκή πορεία και μόρφωση των υποψηφίων.

Δεν παραλείπουν  να συστήσουν προσοχή στους υποψηφίους και πριν την οριστική υποβολή να μελετήσουν και να έρθουν σε διάλογο με γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς των κέντρων συμβουλευτικής. Αμέσως μετά, το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει την διαδικασία καταγραφής και εξέτασης των στοιχείων και των επιλογών των υποψηφίων, ενέργειες που θα ολοκληρωθούν μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Με την ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας αναμένεται η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων που προσδιορίζεται στα μισά του τρίτου δεκαημέρου του Αυγούστου.

Back to top button