KidsnewsSchoolicantera

ΣΧΟΛΕΙΑ: Πώς θα έπρεπε να ανοίξουν; Πώς θα μας τα ανοίξουν τελικά;

Μια ακόμη σχολική χρονιά με πανδημία και ήδη έχει ξεκινήσει η μεθόδευση για να ανοίξουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν: κάνοντας τίποτα!

Πώς πρέπει όμως να ανοίξουν τα σχολεία μας από Σεπτέμβρη και με τον ανήλικο πληθυσμό περισσότερο εκτεθειμένο από πριν λόγω της μετάλλαξης Δέλτα;

  1. Με καθαρίστριες πλήρους ωραρίου και όχι εξάωρες -όπως συμβαίνει- με δύο σχολεία στην υπηρεσία τους.
  2. Με τμήματα χωρισμένα ώστε τα παιδιά να έχουν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρο ανά θρανίο
  3. Με ιονιστές καθαρισμού αέρα μιας και το “ανοιχτό παράθυρο” δεν φαίνεται να δούλεψε την περασμένη χρονιά. Και κρούσματα είχαμε και επικρατούσαν συνθήκες βόρειου πόλου σε πολλές περιπτώσεις. Ήδη έχουν προμηθεύσει τα μουσεία της χώρας με συσκευή για κάθε αίθουσα. Δεν αξίζουν οι μαθητές μας αντίστοιχη μέριμνα με τους τουρίστες;;;;
  4. Με σωστή ιχνηλάτηση κρουσμάτων
  5. Με συνταγογραφημένα τεστ και όχι με μια δήλωση σελφ τεστ. Θυμίζουμε πόσα τεστ βγήκαν αρνητικά Δευτέρα για να κλείσουν τελικά τμήματα μόλις μια μέρα μετά λόγω θετικών κρουσμάτων!!!

Παράλληλα ας προετοιμάσουν σωστά την τηλεκπαίδευση με δωρεάν συνδέσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό για κάθε μαθητή.

Πώς θα τα ανοίξουν όμως;

Φαίνεται ότι ήδη προετοιμάζουν το έδαφος ώστε να μην αλλάξει κάτι ούτε αυτόν τον Σεπτέμβρη.Με μια υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολείων δεν λύνεται απολύτως τίποτα. Και πριν κλείσουν τα σχολεία υπήρχαν εκπαιδευτικοί που είχαν εμβολιαστεί και αυτό δεν εμπόδισε τον κορονοϊό να “χτυπήσει” μαθητές και τις οικογένειές τους.

 

 

 

Back to top button