Bookcorner

Ταξιδεύοντας στη χώρα του διαβήτη – Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Στις 14 Νοεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέςρα για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Όσοι δεν έχουν επαφή με την πάθηση, θα κουραστούν να διαβάζουν για το “ζάχαρο” των ηλικιωμένων κοκ. Όμως, η μέρα αυτή έρχεται να μας ευαισθητοποιήσει πρώτα απέναντι στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους, που από μικρή ηλικία αναγκάζονται πολλές φορές να εκπαιδευτούν για να μπορέσουν να διαχειριστούν τη ζωή τους με το Διαβήτη Τύπου Ι, το λεγόμενο παιδικό ή νεανικό διαβήτη.

Το βιβλιαράκι είναι μια καλή αρχή για όσα παιδιά αλλά και γονείς, μπαίνουν σε μια καθόλου γλυκιά φάση στη ζωή τους. Αν πέσει στα χερια σας, αξίζει όλοι να του ρίξετε μια ευαίσθητη ματιά, ώστε να δείτε έναν κόσμο που αναπάντεχα μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί.

Ταξιδεύοντας στη χώρα του διαβήτη

 

Ο διαβήτης όταν πρωτοεμφανίζεται στη ζωή ενός παιδιού, αποτελεί για ολόκληρη την οικογένεια ένα αναπάντεχο ταξίδι.

Η “χώρα” του διαβήτη είναι άγνωστη και φαντάζει τρομακτική και απειλητική. Το ταξίδι σε αυτή είναι μακρύ, γεμάτο αγωνία και ανησυχία. Η σωστή εκπαίδευση και γνώση είναι το “διαβατήριο” για ένα ταξίδι απάνεμο, ακύμαντο, ειρηνικό και ασφαλές.

Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να παράσχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (ιατρικές, ψυχολογικές, διατροφικές) σε παιδιά και γονείς, ώστε να ξεκινήσουν το ταξίδι με αυτοπεποίθηση και γνώση και να ζήσουν με τον διαβήτη τους με υπευθυνότητα και αισιοδοξία.

Back to top button