Κατσαρολάκι

Ταρτάκια στο πι και φι!!!

Βασικό υλικό η σφολιάτα μας, κομμένη σε μικρά τετραγωνα. Υπολογίστε ότι ένα φύλλο σφολιάτας βγάζει 12 ταρτάκια.

 

  • Με ένα μαχαιράκι δημιουργείς μια “κορνίζα” περιμετρικά και στο εσωτερικό της σφολιάτας. Προσοχή: Δεν κόβεις μέχρι κάτω.
  • Βουτυρώνεις το ταψί
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς ο δικός μου) για 15′, μέχρι να φουσκώσουν και χρυσαφίσουν
  • Βγάζεις από τον φούρνο (χωρίς να τον κλείσεις) και με ένα κουτάλι ή πηρούνι, πιέζεις το κεντρικό κομμάτι της σφολιάτας. Έτσι θα δημιουργήσεις χώρο για τα υλικά σου και την λογική της τάρτας

 

Και αρχίστε να συγκεντρώνετε στον πάγκο σας υλικά που θέλετε. Πραλίνα φουντουκιού, φυστικοβούτυρο, τρούφες, φρούτα, φρούτα γλασέ και ότι άλλο σας έρθει στο μυαλό…για τα γλυκά ταρτάκια.

 

Για τα αλμυρά αντίστοιχα… κασεράκια, λαχανικά, αλλαντικά, σαλάτες αλοιφή, τυρί κρέμα, ντοματάκια κοκ.

Ταρτάκια στο πι και φι λοιπόν!

 

 

Back to top button