Κατσαρολάκι

Τα Κεϊκάκια του Ποπάι !!!

Υλικά

  • 200γρ. φέτα χοντροτριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα) τριμμένη
  • 250γρ. σπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
  • 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

[divider]

Μερίδες: 8-10 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Δυσκολία: Μέτρια

[divider]

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C πάνω κάτω. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση και ρίχνετε το σπανάκι να ζεματιστεί για 2 λεπτά. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να στραγγίσει καλά στο σουρωτήρι.
2. Χτυπάτε σε μια λεκανίτσα με σύρμα τα αβγά για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε το σπορέλαιο και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
3. Περνάτε το σπανάκι από το μπλέντερ και το ρίχνετε σε μπολ. Προσθέτετε τη κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα και τη φέτα , το μοσχοκάρυδο, τον άνηθο και ανακατεύετε.
4. Προσθέτετε στο χυλό το μείγμα με το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι με κοιλότητες, ειδικό για μάφινς. Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα.
5. Ξεφορμάρετε τα μάφινς σε πιατέλα και τα σερβίρετε χλιαρά ή και κρύα.

Back to top button