Kidsnews

Τι μας αρέσει στο φετινό Μύλο των Ξωτικών!

Εδώ και επτά χρόνια, ο Μύλος των Ξωτικών, έχει γίνει η γιορτή της πόλης. Κάθε Χριστούγεννα πλέον, τα παιδιά αδημονούν να ανοίξει ο Μύλος τις πύλες τους και πιστεύουν ότι ο Αγιος Βασίλης ζει εκεί ενώ με ένα μαγικό τρόπο κάνει τις διακοπές του τον υπολοιπο χρόνο… Γενικότερα, για τα Τρίκαλα και τον κόσμο της πόλης, ο Μύλος των Ξωτικών έχει πάψει να είναι μια εποχιακή εκδήλωση, αλλά μέρος της ζωής τους.

Οφείλουμε πάντως να πούμε ότι είναι από τα λίγα για τα οποία δεν ισχύει το “κάθε πέρσι και καλύτερα”. Πέρα από το θεματικό ύφος της κάθε χρονιάς, αυτό που φέτος μας άρεσε ιδιαίτερα είναι οι ανοιχτές δράσεις, και πόσα μπορεί κανείς να ζήσει με ελάχιστο κόστος. Ενδεικτικό είναι δε, ότι επί τρεις ώρες περίπου, όταν δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλες ουρές αναμονής, οι επισκέπτες του Μύλου των Ξωτικών είναι απασχολημένοι με τις βασικές δράσεις της διοργάνωσης. Έχουμε λοιπόν πολλά να δούμε και να βιώσουμε μέσα σε ένα μαγικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση μας έκανε φέτος το σπιτάκι των παραμυθιών, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ζήσουν την αφήγηση ενός παραμυθιού! Ιστορίες για την αξία της αγάπης, της ευγένειας, της αλληλεγγύης και της καλοσύνης θα σας ταξιδέψουν μαζί με τα παιδιά στο αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων. Μην ξεχάσετε να κάνετε την ευχή σας στο πηγάδι των ευχών, το οποίο απαντάει μάλιστα, με γερές δόσεις χιούμορ πολλές φορές ( ανάλογα με την ευχή βέβαια! ).

Μια ιδιαίτερη στάση και ξενάγηση από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει αυτό το έργο, είναι το Μουσείο βιομηχανικής ιστορίας, όπου και εκεί αξίζει να περιηγηθεί κανείς μιας και θα γνωρίσει τόσο την ιστορία του Μύλου Ματσόπουλου όσο και στοιχεία για την περιοχή πραγματικά πολύτιμα και ξεχωριστά.

Και πολλά πολλά ακόμη …

 

 

Back to top button