BookcornerKidsnews

Το δεντρόσπιτο για τα βιβλία είναι η πρώτη μας ανταλλακτική βιβλιοθήκη στα Τρίκαλα!!!

Βγαλμένο λες από το δάσος του Γουίνι το αρκουδάκι, το μικρό αυτό «δεντρόσπιτο» το συναντούμε έξω από το Μουσείο Τσιτσάνη. Δεν φιλοξενεί φυσικά κάποιες μικροσκοπικές νεράιδες ή κάποιο περίεργο γλυκό χνουδωτό πλάσμα…ή μήπως ναι; Τέλος πάντων, φιλοξενεί την πρώτη μας ανταλλακτική βιβλιοθήκη, όπου ίσως μια μέρα συναντήσετε τους κατοίκους ήρωες των βιβλίων της, ίσως μια μέρα αφήσετε εσείς εκεί ένα βιβλίο για να περάσει σε κάποιο άλλο αναγνώστη, ίσως βρείτε εκεί το καλύτερο βιβλίο που έχετε διαβάσει.

Σίγουρα η ιδέα θα σας ενθουσιάσει, και μακάρι μαζί με κάθε δέντρο σε αυτή την πόλη να υπάρχει κι ένα μικρό σπίτι για τα βιβλία μας, να ομορφύνουν έτσι οι διαδρομές μας. Μιλήσαμε με τη δημοτική σύμβουλο και πρόεδρο του Μουσείο Τσιτσάνη, η οποία και απόλαυσε από τους πρώτους την ανάγνωση βιβλίου στην σκιά του παραμυθένιου αυτού δέντρου.

Η ιδέα σε ότι αφορά το αισθητικό της μέρος, έρχεται από το εξωτερικό από την άλλη η ιδέα της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, -αφήνω βιβλίο παίρνω βιβλίο- εδώ και καιρό έχει εισβάλει στις συνήθειες πολλών περιοχών. Τώρα πια ήρθε και η σειρά μας με αφορμή την εβδομάδα κινητικότητας και την κεντρική ιδέα της έννοιας «Μοιράζομαι».

Πέρα από αυτό, όπως μας είπε και η Βασιλένα, είναι μια πινελιά διαφορετική και ευχάριστη και για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου της περιοχής, οι οποίοι όσο πλησιάζουν στο σχολείο τους, θα είναι ωραίο να βλέπουν όμορφες εικόνες, να έχουν χρωματιστά ερεθίσματα…να τους φτιάχνει η μέρα!

Φυσικά, η παρέμβαση αυτή έρχεται μετά και την δράση και ανάπτυξη της ομάδας bookcrossing στα Τρίκαλα που εδώ και καιρό, δίνουν τη δική τους διάσταση στην ανταλλαγή βιβλίων. Τέλος, η όμορφη αυτή παρέμβαση είναι μια προσφορά του ξυλογλύπτη Άγγελου Πατσιατζή.

 

Back to top button