Κατσαρολάκι

Το κορυφαιότερο των cheesecake με γεύση Twix!!!

Δώστε απάντηση στο δίλημμα σοκολάτα ή βανίλια, γλυκό ή λιγότερο γλυκό, κλασσικό ή extreme…Και θα έχετε και μπόνους γεύση καραμέλας !!! Όλα αυτά με το cheesecake με γεύση Twix!!! Ακολουθήστε ανάλογες οδηγίες και για ατομικά γλυκάκια !!!

Extra Tip: Μόλις πέσουν όλοι για ύπνο… πάρτε ένα μεγάλο κουτάλι και χαρίστε το υπόλοιπο σε εσάς!

Για τη βάση μπισκότου θα χρειαστείτε:

  • 1/4 του φλ. ‏βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ‏αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 +1/4 του φλ. ‏αλεύρι
  • 1/4 της κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα ‏αλάτι

Για το cheesecake θα χρειαστείτε:

  • 340 γρ. ‏τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. ‏γιαούρτι
  • 1/2 φλ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ‏κορν φλάουρ
  • 380 γρ. ‏dulce de leche (καραμέλα γάλακτος)

Για την γκανάς θα χρειαστείτε:

  • 110 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες
  • 1/4 του φλ. ‏κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C και αλείφετε με βούτυρο ένα οβάλ ταψί (20-22 cm).
  2. Σε μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2 λεπτά.
  3. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
  4. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και κοσκινίζετε μέσα στο μπολ το αλεύρι, το baking powder τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Απλώνετε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και το απλώνετε και στα τοιχώματα πιέζοντας ελαφρά. Αφήστε το στην άκρη.
  6. Χτυπάτε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο για 2 λεπτά. Παίρνετε την ποσότητα από τα τοιχόματα και τη βάση του μπολ και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα.
  7. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά.
  8. Ρίχνετε το μείγμα cheesecake πάνω από το μείγμα μπισκότου και το απλώνετε απαλά και ομοιόμορφα.
  9. Ψήνετε για 20-25 λεπτά. Σημειώστε ότι ο χρόνος ψησίματος αναλογεί στις διαστάσεις που δίνονται στο βήμα 1.
  10. Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
  11. Ζεσταίνετε το Dulce de Leche προκειμένου να απλωθεί ευκολότερα. Το αφαιρείτε από το κουτί ή το βαζάκι και το ζεσταίνετε για λίγο στα μικροκύματα. Δεν χρειάζεται να είναι καυτό , απλά να το ζεστάνετε. Τέλος το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στο cheesecake.

Για την γκανάς :

  1. Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα σοκολάτα και την προσθέτετε σε ένα μπολ.
  2. Σιγοβράζετε την κρέμα γάλακτος αλλά προσέχετε να μην βράσει αλλιώς θα φουσκώσει.
  3. Περιχύνετε την σοκολάτα με την κρέμα γάλατος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  4. Απλώνετε την γκανάς στο κέντρο του cheesecake και την απλώνετε προσεκτικά στην επιφάνεια του γλυκού.
  5. Διασφαλίζετε ότι η επιφάνεια του γλυκού είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τέλος αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Back to top button