KidsnewsSchoolicantera

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία των Τρικάλων !

Χτύπησε σήμερα, το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για χιλιάδες μαθητές.

Την τιμητική τους όπως κάθε χρόνο είχαν τα πρωτάκια με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της νέας τους ζωής.

Από εκεί και πέρα, στα δημοτικά σχολεία τα βιβλία θα δοθούν αύριο. Όπως συνηθίζεται, το σχολικό ωράριο της πρώτης δημοτικού θα είναι μειωμένο για κάποιες ημέρες για λόγους προσαρμογής των παιδιών.

Τις ευχές τους για καλή σχολική χρονιά εξέφρασε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης λέγοντας:

«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Ένα νέο σχολικό έτος ξεκινά, μια νέα περιπέτεια βρίσκεται μπροστά μας, ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, των ιδεών και των αξιών. Στο χέρι μας είναι το ταξίδι αυτό, η περιπέτεια αυτή, να είναι γόνιμη και δημιουργική. Οι εκπαιδευτικοί να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας και να τους ακούμε προσεκτικά, να τους αποδεχόμαστε όπως είναι, να αποδεικνύουμε έμπρακτα κάθε ώρα και στιγμή ότι τους εμπιστευόμαστε και τους σεβόμαστε και ότι είμαστε πρόθυμοι να επιλύσουμε κάθε τους πρόβλημα. Οι γονείς να παρακολουθούμε στενά την πρόοδο των παιδιών μας και να είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με τους δασκάλους και το σχολείο.
Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, ας εντείνουμε και φέτος τις προσπάθειές μας για ένα σχολείο δημοκρατικό και δημιουργικό, που θα ενθαρρύνει την ανακάλυψη της γνώσης και θα εμπνέει την αλλαγή. Ας αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σχολείο ανοιχτό στην καινοτομία και την κοινωνία. Προπαντός, ας βοηθήσουμε τα παιδιά να βιώσουν τη διαδικασία ανακάλυψης της γνώσης με χαρά προστατεύοντας την παιδικότητά τους.
Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι πάντα κοντά σας, δίπλα σας, πρόθυμος να σας ακούσω προσεκτικά και να σας βοηθήσω στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος».

Τα καλύτερα για τη νέα σχολική χρονιά εύχεται η κα Βάσω Κάκλα, λέγοντας, «Μια καινούρια χρονιά ξεκινάει σήμερα. Τα σχολεία γεμίζουν, μετά την ωραία ανάπαυλα του καλοκαιριού, με την όμορφη και ζωντανή σας παρουσία.
Εύχομαι το σχολείο να σας εφοδιάσει με γνώσεις και αξίες οικουμενικές, για να γίνετε πολίτες της πατρίδας σας, αλλά και όλου του κόσμου, ικανοί να αγκαλιάζετε καινούριες ιδέες και καινούριους ανθρώπους. Να σας διδάξει τη δικαιοσύνη, την αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο, παράλληλα με την αγάπη για τη μάθηση και τη γνώση. Γιατί η Παιδεία είναι «μανία παιδείας και αρετής», όπως έλεγε ο μεγάλος δάσκαλος του γένους Αδαμάντιος Κοραής. Ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία , μόνο η Παιδεία μπορεί να δώσει ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας.
Εύχομαι στους καθηγητές σας, δύναμη και έμπνευση στην προσπάθειά τους να σας εφοδιάσουν με τη γνώση που χρειάζεσθε, να καλλιεργήσουν τις ικανότητες και τα ιδιαίτερα χαρίσματα του καθενός και της καθεμιάς από σας και να σταθούν δίπλα σας άξιοι παιδαγωγοί. Καλή σχολική χρονιά!»

 

 

Back to top button