Κατσαρολάκι

Το “Meat Hall ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ” προτείνει: Γιουβέτσι ογκρατέν με κιμά, λαχανικά και γιαούρτι!

Οι γιορτές μας άφησαν πολλούς πόντους κατανάλωσης κρέατος. Ο κιμάς , είναι μεν κρεατικό, αλλά και βάση για ένα ανάλαφρο γεύμα με ιδιαίτερα γεμάτη γεύση. Γι’αυτό σήμερα, αναζητείστε στο

| Meat Hall ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ | όλα εκείνα τα υλικά για ένα υπέροχο, μαμαδίστικο φαγητό !

Υλικά:

  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 750 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 φλ. αρακάς
  • 50 γραμ. βούτυρο (έξτρα)
  • 500 γραμ. χοντρό κριθαράκι
  • 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 4 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 φλ. βραστό νερό
Φρέσκα υλικά για τα αγαπημένα σας πιάτα !
  • Για την κρούστα
  • 500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • 3 κ.σ. φρυγανιά
Βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε στα ράφια ενός υπέροχου ντελικατέσεν !

Εκτέλεση:

Για το γιουβέτσι με κιμά, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά και τις ντομάτες.

Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Το προσθέτουμε στον κιμά καθώς και 6 φλ. βραστό νερό. Σιγοβράζουμε για 10 ´ και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τακτικά να μην πιάσει το κριθαράκι.

Όταν το βγάζουμε από την φωτιά πρέπει να είναι αραιό, να έχει ζουμάκι, όχι να είναι στεγνό. Ρίχνουμε το μισό κεφαλοτύρι στον κιμά.

Αδειάζουμε το μείγμα κιμάς-κριθαράκι σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυριού.

Σε μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γιαούρτι. Τα στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς C για 30′, να ροδίσει η κρούστα γιαουρτιού.

 

Back to top button