KidsnewsSchoolicantera

Τρίκαλα: Άλλα 4 κρούσματα σήμερα- Ιεροψάλτες οι δύο εκπαιδευτικοί- Προβληματισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα και παρέμβαση της ΕΛΜΕ Τρικάλων

Τέσσερα νέα κρούσματα είχαμε σήμερα στην περιοχή των Τρικάλων με βάση την ενημέρωση από το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.Τα  3 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (04/09/2020), ένα ανιχνεύθηκε κατόπιν Ιχνηλατήσεως και άλλα δύο κατόπιν προσέλευσης σε ιδιωτικά εργαστήρια. Τέλος 1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο μετά από συμπτωματολογία.

Από εκεί και πέρα, με βάση τα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς σε Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης, αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές αναφέρουν ότι οι δύο εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν θετικοί είναι ιεροψάλτες ενώ συνδέονται με θρησκευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Το γεγονός έχει προβληματίσει σημαντικά, μιας και τα κρούσματα που αφορούν το χώρο της εκκλησίας είναι αρκετά στη Δυτική Θεσσαλία και οι φόβοι για διασπορά πλέον είναι έντονοι και δικαιολογημένοι.

Το επίσης σημαντικό που αναδείχθηκε είναι οι δυσκολίες στον τρόπο διαχείρισης κρουσμάτων εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το πλαίσιο δεν είναι σαφές και αυτό σημαίνει ότι δεν είναι και ασφαλές. Χθες το πρωί, κι ενώ υπήρχε μεγάλη αναστάτωση ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στο Λύκειο όπου βρέθηκε ο ένας από τους δύο θετικούς εκπαιδευτικούς, κλήθηκαν όλοι οι καθηγητές να είναι στη θέση τους χωρίς να ληφθούν τεστ.

Το γεγονός πυροδότησε την αντίδραση της ΕΛΜΕ Τρικάλων, με τα μέλη του ΔΣ να παρεμβαίνουν τόσο στη διεύθυνση του Λυκείου όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ζητώντας άμεσα να γίνουν τεστ στους συναδέλφους τους πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν τι αναμένεται να συμβεί και πόση αναστάτωση θα προκληθεί όταν τα σχολεία θα λειτουργούν και με μαθητές, με αδέρφια σε άλλες σχολικές μονάδες κοκ.

Δείτε το χθεσινό θέμα:

Δύο σχολικές μονάδες και ένας βρεφονηπιακός με κρούσματα – Τι θα γίνει από Δευτέρα;

Τέλος, σε διαδικασία ιχνηλάτησης έχει μπει και το Χρονίων Παθήσεων όπου νοσηλευτής βρέθηκε επίσης θετικό στο κορονοϊό.

 

Back to top button