Kidsnews

Τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου – Έχασε τη ζωή του βρέφος μετά από εγκαύματα

Ένα βρέφος 17 μηνών έχασε τη ζωή του στα Τρίκαλα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Ήταν κοντά στις έξι το απόγευμα, όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων από τη μητέρα του, με βαριά εγκαύματα. Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Παρθένη τα εγκαύματα κάλυπταν πάνω από 50% του κορμιού του, ενώ η μητέρα του ανέφερε στους θεράποντες ιατρούς ότι προκλήθηκαν από καυτό νερό.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Αμέσως μετά διακομίσθηκε συνοδεία χειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου το υποδέχθηκαν παιδοχειρουργοί οι οποίοι με τη σειρά τους προσπάθησαν με κάθε μέσο να το κρατήσουν στη ζωή.

Ωστόσο, το παιδί, υπέκυψε από ανακοπή παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, λόγω της βαριάς μορφής εγκαυμάτων.  Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι συγγενείς του άτυχου παιδιού, και μας μετέφερε η διοίκηση του Νοσοκομείου, τα εγκαύματα προκλήθηκαν όταν το 13χρονο παιδί της οικογένειας ανέλαβε να κάνει μπάνιο στο μικρότερο αδερφάκι του μη εκτιμώντας σωστά την θερμοκρασία του νερού. Ωστόσο, εγείρονται ερωτήματα τα οποία προφανώς θα κληθούν να απαντήσουν ιατροδικαστικές υπηρεσίες ενώ να σημειωθεί, ότι η μητέρα, κρατείται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αστυνομικές αρχές.

Το άψυχο κορμάκι του παιδιού βρίσκεται στο νεκροτομείο Λάρισας ενώ αναμενόταν να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για ιατροδικαστική εξέταση, μιας και οι αντίστοιχες υπηρεσίες στη Λάρισα δεν λειτουργούν. Μέσα σε όλο αυτό το δράμα, και η κάκιστη οικονομική κατάσταση της οικογένειας, που κινητοποίησε την επιχείρηση τελετών Μιχαήλ Παναγιώτου,  η οποία ανέλαβε δωρεάν τη μεταφορά και την κηδεία από το άτυχο αγγελούδι.

Back to top button