Kidsnews

Τρικαλινά παιδιά κατέκτησαν την κορυφή! Μιλάμε με τους πρώτους των πρώτων!

Διάβασμα, μεθοδικότητα και οργάνωση είναι τα «κλασικά» μυστικά για την επιτυχία και την εισαγωγή στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η υψηλή βαθμολογία αποτελεί επιβράβευση για τους κόπους και την κούραση πολλών μαθητών. Η κατάκτηση της κορυφής δεν γίνεται χωρίς στερήσεις και χωρίς δυσκολίες. Για πολλούς αποφοίτους από χθες το όνειρο έχει γίνει πραγματικότητα και βλέπουν στην πράξη τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Στα παρουσιάζουμε κάποιους από τους αριστούχους των Τρικάλων που κατέκτησαν την κορυφή πανελλαδικά και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στις λίστες των σχολών και των τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Αποκαλύπτουν» τα κλειδιά για την εισαγωγή τους στις σχολές πρώτης προτίμησής τους.

 Αικατερίνη Γκότσιου, 1η Ψυχολόγων ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκη

6-1-1 a. gkotsioy

Η προηγούμενη χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη για την Κατερίνα Γκότσιου, μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ. Πολύωρη μελέτη, μηδαμινός ελεύθερος χρόνος, σκληρή προετοιμασία για την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Χθες το πρωί ήρθε η επιβράβευση, κατέκτησε την κορυφή με την εισαγωγή της στη ΣΣΑΣ. Πρώτη των πρώτων αφού εισήχθη 1η στη Σχολή Ψυχολόγων ΣΣΑΣ.

Η επιτυχία της Κατερίνας ήταν αναμενόμενη καθώς η βαθμολογία που είχε συγκεντρώσει την είχε κατατάξει πρώτη σε όλο το νομό Τρικάλων.

 

Μαρίνα Σαράντη, 4η Μηχανικών Παραγωγής – Διοίκησης Πολυτεχνείο Κρήτης

6-1-7 m. saranti

Για την Κρήτη ετοιμάζει τις βαλίτσες της, η υποψήφια των εκπαιδευτηρίων «ΑΘΗΝΑ», Μαρίνα Σαράντη. Κατάφερε να εισαχθεί 4η πανελλαδικά στην σχολή προτίμησής της και συγκεκριμένα Μηχανικών Παραγωγής – Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η συστηματική μελέτη, η ισχυρή θέληση και η επιμονή στο στόχο, αποτέλεσαν και για την ίδια τα συστατικά της επιτυχίας της.

Η ίδια δεν έκρυβε την χαρά της, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη σχολή έχει συνδυαστικό αντικείμενο γύρω από την οικονομία, την τεχνολογία και την διοίκηση. Μια ενδιαφέρουσα σχολή, στην οποία αναμένεται να φοιτήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Γεώργιος Λιάπης, 1ος Χημικών Μηχανικών Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης

 6-1-2 g. liapis

Το όνειρο πραγματικότητα έκανε ο μαθητής του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων Γιώργος Λιάπης. Εισήχθη 1ος στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ, ένας στόχος χρόνων. Ο ίδιος χθες μετά την επιτυχία του δήλωσε πανευτυχής τόσο από την πρωτιά που κατέκτησε πανελλαδικά, όσο και την εισαγωγή του στην σχολή που αποτελούσε για εκείνον όνειρο χρόνων. Η επιτυχία του ήταν δεδομένη καθώς η βαθμολογία που συγκέντρωσε στα εξεταζόμενα μαθήματα, τον κατέταξε δεύτερο σε επίπεδο νομού.

 

Σπυρίδων Ντελλής, 2ος Οικονομικό ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης

6-1-3 s. ntelis

Στην σχολή της πρώτης του επιλογής κατάφερε να εισαχθεί ο Σπύρος Ντελλής , μαθητής του 5ου Λυκείου Τρικάλων. Μάλιστα 2ος σε πανελλαδικό επίπεδο, επιτυχία που κάνει τον ίδιο και τους γονείς του ιδιαίτερα χαρούμενους. Η σκληρή προετοιμασία των προηγούμενων ετών, το συστηματικό διάβασμα και η προσήλωση στο στόχο, τον οδήγησαν στην επιτυχία.

 

Γεωργία – Ιωάννα Μακράκη, 2η Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Θεσσαλονίκης

6-1-4 g. makraki

Απόλυτα ικανοποιημένη και ιδιαίτερα χαρούμενη δήλωνε χθες το πρωί η Γεωργία – Ιωάννα Μακράκη, μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων «ΑΘΗΝΑ» που εισήχθη 2η  πανελλαδικά στη Σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Θεσσαλονίκης.

Με κοπιαστικό διάβασμα και το βλέμμα πάντα στραμμένο στο στόχο της, κατάφερε να εισαχθεί στην σχολή της προτίμησής της. Η ίδια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς και τους καθηγητές του που την στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσει στην κορυφή.

 

Βασιλική Σταυρέκα, 4η Ιατρικό ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης

6-1-6 v. staureka

Ο στόχος επετεύχθη για την Βασιλική Σταυρέκα από το ΓΕΛ Βαλτινού. Το όνειρο για την ίδια έγινε πραγματικότητα μιας και εισήχθη στην Ιατρική ΣΣΑΣ της Θεσσαλονίκης. Τέταρτη πανελλαδικά κατά σειρά η Βασιλική πλέει σε πελάγη ευτυχίας καθώς η στρατιωτική Ιατρική για την ίδια ήταν στόχος χρόνων. Και τα κατάφερε, γεμίζοντας χαρά στην ίδια και στους γονείς της.

Κωνσταντίνος Ζωγράφος, 2ος Κτηνιατρικής Καρδίτσας

6-1-5 k. zografos

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην Κτηνιατρική Σχολή της Καρδίτσας εισήχθη ο Κωνσταντίνος Ζωγράφος, μαθητής του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων. Ιδιαίτερα χαρούμενος ο 18χρονος Κωνσταντίνος μιας και εισήχθη 2ος κατά σειρά στην σχολή σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

 

Back to top button