Κατσαρολάκι

Νηστίσιμα κεϊκάκια μήλου με μια πινελιά…γλυκό κυδώνι!

Υλικά για 24 κεϊκάκια:

1 φαρίνα (500 γρ)

Χυμός από 4-5 μηλα (ένα ποτήρι έτοιμου)

Ξύσμα πορτοκάλι

Κανέλα

Μισή κούπα αραβοσιτέλαιο

Γλυκό κυδώνι (όσο απέμεινε…)

1+3/4 κούπα ζάχαρη ( 1 σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε έτοιμο χυμο)

2 βανίλιες

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς

Χτυπάμε με το μίξερ ζάχαρη και αραβοσιτέλαιο

Προσθέτουμε το χυμό μήλου

Συνεχίζουμε με τη φαρίνα

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτός χυλός

Προσθέτουμε το ξύσμα

Και τέλος τις βανίλιες και την κανέλα

Αφού έχουμε τοποθετήσει τα φορμάκια ρίχνουμε σε κάθε ένα μείγμα μέχρι τη μέση

Στην κορυφή με ένα κουταλάκι βάζουμε ελάχιστο γλυκό κυδώνι ή μαρμελάδα

Ψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου

* Η αλήθεια είναι ότι και με όλα τα υλικά μαζί μια χαρά πέτυχε! Αλλά ας μείνει μεταξύ μας….

Κι είναι έτοιμα!

 

Back to top button