Kidsnews

Χιλιάδες παιδιά στήριξε το «Χαμόγελο του παιδιού» – 3.011 περιστατικά σωματικής βίας στη Θεσσαλία

Αρκετά υψηλός είναι ο αριθμός των παιδιών που στήριξε το «Χαμόγελο του παιδιού» στη Θεσσαλία για το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον συντονιστή του «Χαμόγελου» Γρ. Λιογγαρίδη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης των χορηγών του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε στον απολογισμό που έκανε ο κ. Λιογγαρίδης, το «Χαμόγελο του παιδιού» παρείχε στήριξη σε 5939 παιδιά στη Θεσσαλία σε τρείς τομείς. Στον τομέα της σωματικής βίας και κακοποίησης, στον τομέα της υγείας και περίθαλψης και στον τομέα της αντιμετώπισης της φτώχειας.
Τα επιμέρους στοιχεία για κάθε τομέα σύμφωνα με την παρουσίαση του απολογισμού της δράσης του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας, καταδεικνύουν και το μέγεθος του προβλήματος.

Το «Χαμόγελο» τον προηγούμενο χρόνο αντιμετώπισε συνολικά 3011 περιστατικά σωματικής βίας στη Θεσσαλία, ενώ στον τομέα της περίθαλψης 1821 περιστατικά και στον τομέα αντιμετώπισης της φτώχειας 1107 περιστατικά σ’ όλη την Θεσσαλική περιφέρεια.
Ειδικότερα όπως διευκρίνισε ο κ. Λιογγαρίδης για τα κρούσματα βίας που αντιμετωπίστηκαν καθόλη τη διάρκεια του 2016 υπήρξαν 49 καταγγελίες που αφορούσαν συνολικά 88 παιδιά στη Θεσσαλία.

Back to top button