Bookcorner

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες σε 10 παραμύθια !!!

Ο χρόνος που διαβάζουμε παραμύθια με τα παιδιά μας, ίσως είναι ο πιο πολύτιμος από τις ώρες της ημέρας. Πέρα από το ταξίδι στις ιστορίες και σε κόσμους μυθικούς, μέσα από την αφήγηση και την ανάγνωση παραμυθιών, ενισχύουμε τους συναισθηματικούς δεσμούς με το παιδί μας. Τα Χριστούγεννα και οι νυπέροχες ιστορίες τους είναι η πλέον κατάλληλη εποχή! Το Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος, μας προτείνει λοιπόν 10 παραμύθια που θα απολαμβάνετε να διαβάζετε ξανά και ξανά! Μην ξεχνάτε δε ότι καλύτερο δωράκι από ένα καλό βιβλίο δεν υπάρχει!!!

Ο μαγικός τάρανδος της Όλι

Συγγραφέας :Killen, Nicola

Γκλιν, γκλιν, γκλον… Ένας θόρυβος ακούγεται την παραμονή των Χριστουγέννων και ξυπνάει την Όλι. Τι να είναι; Αποφασισμένη να το ανακαλύψει, ακολουθεί τον ήχο έξω στο χιόνι, όπου γνωρίζει έναν καινούριο φίλο. Έτσι ξεκινάει μια μαγική περιπέτεια…

Βράδυ στη γη

Συγγραφέας :Κουτσιαρής, Βασίλης

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο Αι Βασίλης ξεκινά για το μεγάλο ταξίδι του στη γη. Το έργο του δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να φορτώσει το έλκηθρο, να προσγειωθεί ήσυχα στη σκεπή, να ισορροπήσει, να χωρέσει από την καμινάδα και να αφήσει το δώρο χωρίς να τον καταλάβει κανείς. Θα τα καταφέρει ή θα τον ανακαλύψουν;

Η Γέννηση του Χριστού

Η ιστορία της γέννησης του Χριστού με απλά λόγια
και ύφος προσαρμοσμένο στη δεκτικότητα των παιδιών
προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Μία λιτή όσο και περιεκτική αφήγηση των γεγονότων
από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μέχρι και τη φυγή της Ιερής οικογένειας στην Αίγυπτο, φέρνει τον μικρό αναγνώστη/ακροατή κοντά στα γεγονότα που άλλαξαν τη ροή του κόσμου.

Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με αφήγηση
και Χριστουγεννιάτικα μελοποιημένα ποιήματα
που μεταφέρουν στο παιδί την ατμόσφαιρα των ημερών.

Βρείτε περισσότερα εδώ
Ο Άγιος Βασίλης και το έλκηθρο με τα κουδουνάκια
Συγγραφείς: Reichenstetter Friederun, Hebrock Andrea

Ο Άγιος Βασίλης έχει φορτώσει τον σάκο με τα δώρα στο έλκηθρο και φεύγει βιαστικά.
Στον δρόμο, όμως, θα συναντήσει ένα σωρό ζωάκια που τον καθυστερούν…
Θα προλάβει άραγε να μοιράσει τα δώρα στην ώρα τους;

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟΥΛΑΣ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

H Λούλα Στρουμπουλούλα, η τετράπαχη γαλοπούλα, δεν είναι ένα συνηθισμένο πουλερικό. Δε δέχεται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα της. Μόλις παραμονές Χριστουγέννων αντιλαμβάνεται ότι ο κύριος και η κυρία Ζαρζαφούτη σκοπεύουν να την κάνουν ψητή στο φούρνο, αναλαμβάνει αμέσως δράση. Κρύβεται, μεταμφιέζεται, εξαφανίζεται, ελίσσεται, ακόμα και κομάντος με μαύρη μάσκα γίνεται, ώσπου για καλή της τύχη ένα λεπτό ακριβώς προτού την εκτελέσουν βρίσκει σε ένα σεντούκι κάτι που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της αλλά και τη ζωή του ζεύγους Ζαρζαφούτη.
Ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο που σίγουρα θα αγαπηθεί από τα παιδιά, τους μεγάλους και τις γαλουπούλες όλου του κόσμου. Ιδίως από τις γαλοπούλες.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ

Ονειρεύεσαι να συναντήσεις τον Αϊ-Βασίλη; Ανακάλυψε πώς περνάει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Βρείτε περισσότερα εδώ

Έξι στολίδια ταξιδεύουν

Ευγένιος Τριβιζάς

Έξι χριστουγεννιάτικα στολίδια δραπετεύουν ένα βράδυ από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και γυρίζουν τον κόσμο με ένα ιπτάμενο χαλί.
Η μία φαντασμαγορική περιπέτεια διαδέχεται την άλλη: από τα γενέθλια της πριγκίπισσας των πυγολαμπίδων στο ονειρεμένο δάσος με τις πασχαλιές στο μακρινό Μπαλί, όπου ζούνε τα μπαλόνια και οι μπάλες, κι από εκεί στη Συννεφοχώρα με τα λουλουδένια σύννεφα και στην ακροθαλασσιά του Νησιού των Πυροτεχνημάτων με τους αστερίες και τα ερωτευμένα πεφταστέρια.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι, όμως, έχει απομείνει γυμνό, χωρίς στολίδια. Αυτό δεν αρέσει καθόλου μα καθόλου στη μικρή Ρούλα Ονειρούλα που είναι αποφασισμένη να βρει έναν τρόπο να φέρει πίσω τα φευγάτα στολίδια…

 

 

ΤΟ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

Δημήτρης Μπογδάνος

Κάποιες φορές, για να πιστέψουμε στα θαύματα, πρέπει να δούμε ένα να γίνεται. Άλλες πάλι, αν πιστέψουμε πολύ σε ένα θαύμα, τότε ίσως αυτό συμβεί. Αυτά τα Χριστούγεννα, η μικρή Αθηνά θα ανακαλύψει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από μία απίθανη συνάντηση…

Ο Καρυοθραύστης

Την παραµονή των Χριστουγέννων, η Κλάρα δέχεται ένα πολύ ξεχωριστό δώρο -έναν ξύλινο καρυοθραύστη- και από τότε η µαγεία ξεκινά! Μεταφερθείτε σε έναν µαγευτικό κόσµο, όπου ξύλινα στρατιωτάκια ζωντανεύουν και πανέµορφες νεράιδες χορεύουν σε παλάτια από ζαχαρωτά, µέσα από την υπέροχη εικονογράφηση αυτής της κλασικής χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι το μαγικό ταξίδι του Αϊ-Βασίλη.

Τι ακριβώς κάνει ο Αϊ-Βασίλης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς; Πώς προετοιμάζεται για να μοιράσει τα δώρα; Διάβασε τις γιορτινές ιστοριούλες και φτιάξε το παζλ σε κάθε σελίδα!

Μπορείτε να βρείτε αμέτρητους τίτλους !!!
Ασκληπιού 15, Τρίκαλα 421 00

 

Back to top button