KidsnewsΥγεία

Όχι στην επιβολή ποινών στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Στην απόρριψη της επιβολής ποινών σε γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, προχώρησε από τη Βουλή, ο Υπουργός Υγείας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι εξετάζεται η δυνατότητα του ίδιου για αυστηροποίηση του πλαισίου τήρησης των εμβολιασμών σε περιπτώσεις έξαρσης μολυσματικής νόσου και ταυτόχρονης μείωσης των ποσοστών εμβολιαστικής κάλυψης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία που διατύπωσε και η Εταιρία ελεύθερων επαγγελματιών παιδιάτρων περί ενίσχυσης του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ο Ανδρέας Ξανθός, μίλησε για «κατασκευασμένη ανησυχία», διαβεβαιώνοντας ότι η πολιτική του Υπουργείου δεν έχει αλλάξει και υποστηρίζοντας ότι δεν καταγράφονται ανησυχητικά φαινόμενα, αλλά αντιθέτως στη χώρα μας υπάρχουν υψηλά ποσοστά κάλυψης.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι μεν υποχρεωτικός, αλλά με την ταυτόχρονη συναίνεση των γονέων, απευθύνοντάς τους μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, με τη φράση: «Δεν τίθεται δίλημμα ναι ή όχι στον εμβολιασμό. Είναι μέτρο προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας» .

Back to top button