Kidsnews

Παιδική ζωντάνια και αυθορμητισμός στην έκθεση του Εικαστικού Κέντρου Τρικάλων

Για μία ακόμα χρονιά στην Αίθουσα ΦΟΙΒΟΣ του Εικαστικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε η ετήσια έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των εργαστηρίων του Λάμπρου Προβίδα. Οι επισκέπτες είχαν τη χαρά να περιηγηθούν  και να θαυμάσουν τις δημιουργίες των μικρών καλλιτεχνών και να αισθανθουν μέσα από την ζωγραφική, την παιδική ζωντάνια  και τον αυθορμητισμό. Παιδιά ηλικίας 4,5 έως 13 ετών μέσα από την δημιουργική σκέψη και φαντασία τους αποτυπώνουν στο χαρτί  με τον πολύχρωμο χρωστήρα τους συναισθήματα και ότι τους προκαλεί ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα γίνονται  μέρος ενός δυνατού δημιουργικού συνόλου.

Παράλληλα με την έκθεση :

  • απονεμήθηκαν τα βραβεία των παιδιών – Αλκης Μπουρνάζος, Ευαγγελία Γριζανίτη, Μαρία Ερωτοκρίτου, Γεωργία Γκορόντοβα Καντζά, Αρσενιάδη Βανέσα, Κωνσταντίνος Μαντζάνας, Εμη Στεργίου – που διακρίθηκαν στην 7η Παγκόσμια Biennale Παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Στους δρόμους της Μουσικής»
  • Εγινε ειδική μνεία στο διαστημικό αυτοκίνητο της Ελισάβετ Ιωάννας Δημακοπούλου που προκρίθηκε σε Πανελληνιο επίπεδο στη 2η θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργάνωσε η ΤΟΥΟΤΑ με θέμα «Το αυτοκίνητο των ονείρων μου» και τώρα ταξιδεύει στην Ιαπωνία διεκδικώντας μία θέση σε Παγκόσμιο επίπεδο

Τα διπλώματα στα παιδια που διακρίθηκαν έδωσε η κα Ντίνα Δήμα, Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων.

Επίσης, εγινε παρουσίαση μιας ακόμη καινοτομίας των Εικαστικών Εργαστηρίων του Λάμπρου Προβίδα, της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ των εργαστηρίων. Μέσα από αυτή την ενέργεια τα Εργαστήρια δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς δημιουργούς να επικοινωνούν και να δείχνουν τις δουλειες τους, σε φίλους, συμμαθητές, συγγενείς και να ταξιδέψουν τα εργα τους εξω από τον περιορισμένο φυσικό χώρο του εργαστηρίου και του σπιτιου τους. Ετσι τα παιδιά γίνονται κοινωνοί ενός δυνατού εικαστικού γίγνεσθαι που διαμορφώνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον (www.ikastiko.gr/Εργαστήρια/Παιδικη Πινακοθήκη)

Ταυτόχρονα με τις ζωγραφιές των μικρών δημιουργων οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν και τις προσπάθειες των μαθητων που είναι υποψηφιοι για τα Ανωτατα Πανεπιστημιακά Ιδρυματα και για τη Σχολή Καλων Τεχνών

Back to top button