Bookcorner

Πώς θα λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 θα γίνονται κανονικά και δανεισμοί βιβλίων, με τήρηση βεβαίως όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων και πολιτών.
Όμως δεν είναι προς το παρόν δυνατή η παραμονή για διάβασμα και χρήση υπολογιστών στο αναγνωστήριο και στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης. Ταυτοχρόνως, θεσμοθετείται και το θερινό ωράριο λειτουργίας. Αναλυτικά, η λειτουργία της Βιβλιοθήκης θα έχει ως εξής

 

  1. Θερινό ωράριο εξυπηρέτησης κοινού:

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ: 8.00 -14.30

ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 8.00 – 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ: Κλειστά

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 8.00 -14.30

ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ: 8.00 – 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ: Κλειστά

 

  1. Χρήση

Η δυνατότητα παραμονής για διάβασμα και χρήση υπολογιστών στη βιβλιοθήκη δεν επιτρέπεται. Είναι δυνατοί δανεισμός και η επιστροφή βιβλίων, τηρώντας πιστά τους κανόνες υγιεινής.

 

  1. Οδηγίες προς το κοινό
  • Τα μέλη της Δ.Β.Τ., για την ασφάλεια όλων οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών καθώς και του προσωπικού.
    Να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα με τον COVID 19 και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.
    Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ (χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδο και έξοδο από τη Βιβλιοθήκη, χρήση μάσκας και γαντιών κλπ).Η χρήση γαντιών είναι υποχρεωτική.
  1. 4Δανεισμός
  • Η προσέλευση του κοινού θα γίνεται μόνο με σειρά προτεραιότητας στην κεντρική είσοδο της Βιβλιοθήκης. Μέγιστος αριθμός ατόμων ταυτόχρονα στο χώρο της βιβλιοθήκης τα (10 ) δέκα άτομα. Ως μέσος χρόνος παραμονής των χρηστών στη βιβλιοθήκη ορίζονται τα (15) δεκαπέντε λεπτά.
  • Τα βιβλία που επιστρέφονται θα φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απομόνωσης για 72 ώρες και μετά θα δανείζονται.
  • Για διευκόλυνση των πολιτών, αυξάνεται το δικαίωμα δανεισμού στους μικρούς αναγνώστες από τα (2) δύο στα (3) τρία βιβλία ανά άτομο για 15 ημέρες έως την επαναφορά λειτουργίας της Δ.Β.Τ. στην κανονικότητα.
  1. 5Ερευνητές
  • Για τους ερευνητές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αρχείο των εφημερίδων και των περιοδικών και εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι έρευνας (μεταπτυχιακές, διδακτορικές εργασίες, κλπ) πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης με ανώτερο χρόνο παραμονής την (1) μία ώρα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και γαντιών.
  1. Δωρεές

Δωρεές βιβλίων δεν γίνονται δεκτές.

Τα παραπάνω μέτρα θα τροποποιηθούν εφόσον υπάρξουν νέα δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών και με γνώμονα πάντα τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ

Πληροφορίες: 24313-53565

 

Back to top button