Kidsnews

11χρονος ήρωας πέρασε μόνος του τα σύνορα της Σλοβακίας -Με αριθμό τηλεφώνου γραμμένο στο χέρι (φωτό)

Ένα τηλέφωνο σημειωμένο στο χεράκι του, ήταν η ελπίδα του για μια καλύτερη ζωή.
Με ένα σακίδιο, το διαβατήριό του και έναν αριθμό σημειωμένο στο χεράκι του, ένας 11χρονος πρόσφυγας, από την Ουκρανία, έκανε μόνος ένα ταξίδι άνω των 1.000 χλμ, έως τη Σλοβακία.

 

Το 11χρονο αγόρι από την Ουκρανία και συγκεκριμένα από την Ζαπορίζια, πέρασε μόνο του στη γειτονική Σλοβακία καθώς οι γονείς του έπρεπε να μείνουν πίσω, σε μια συγκλονιστική απόδειξη του ανθρώπινου κόστους του πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Ξεκίνησε με ένα σακίδιο και μία πλαστική σακούλα.

Το αγόρι ξεκίνησε το ταξίδι του με ένα σακίδιο, μια πλαστική σακούλα με λίγα υπάρχοντα και έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο με στυλό στο χέρι του, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας.

Σε φωτογραφίες που κοινοποίησε το υπουργείο στο Facebook το Σάββατο, φαίνεται το αγόρι να λαμβάνει φαγητό και κάτι να πιει από εθελοντές κατά την άφιξή του στη Σλοβακία.

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ήρωας της χθεσινής νύχτας» δήλωσε το σλοβακικό υπουργείο. «Κέρδισε τους εθελοντές με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, αντάξια ενός αληθινού ήρωα».

Η θλιβερή απάντηση σε όλους αυτούς που μπροστά στη φρίκη του πολέμου έχουν το θράσος να αναρωτιούνται «πώς μια μάνα μπορεί να βάζει τα παιδιά της σε μια βάρκα και να τα αφήνει μόνα».
Με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του ο μικρός τα κατάφερε. Σε έναν κόσμο που ένα παιδί ρισκάρει τόσα πολλά, για να ζήσει και να ξεφύγει από τον πόλεμο είναι ξεκάθαρο πως ο άνθρωπος αποτυγχάνει καθημερινά.

Back to top button