Κατσαρολάκι

Carrot Tea Cake από την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων – Μαγειρική και παραμύθια #2

Κάθε παραμύθι έχει τη συνταγή του και τις δικές του γευστικές προτάσεις. Μια ιδέα λοιπόν είναι αφού διαβάσουμε το παραμυθάκι μας να μαγειρέψουμε με έμπνευση μια συνταγή. Σήμερα έχουμε Carrot Tea Cake από την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.

 

Για το κέικ

  • 60ml τσάι, Earl Grey
  • 350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.σ. baking powder
  • 1/2 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • λίγο αλάτι, στη μύτη του κουταλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 320 γρ ζάχαρη σκούρη, muscovado
  • 4 αυγά
  • 300γρ λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • 350γρ τριμμένα καρότα

 

Για την επικάλυψη

  • 140 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ μαλακό τυρί (philadelphia, ricotta, mascarpone)
  • 1/2 φλιτζάνι φουντούκια ψημένα και θρυμματισμένα

 

Μέθοδος:

Για το κέικ:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C και λαδώστε δύο φόρμες με αφαιρούμενα πλαϊνά, διαμέτρου 18cm. Ετοιμάστε το τσάι, χρησιμοποιώντας 1κ.σ. τσάι, σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Αφήστε στην άκρη. Σε άλλο μπολ προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη και το τσάι και χτυπήστε (με ένα μίξερ χειρός) για να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια συνεχίστε να χτυπάτε προσθέτοντας σταδιακά το λάδι. Όταν προσθέσετε όλο το λάδι, βάλτε μέσα και τα τριμμένα καρότα και ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε προσθέτοντας το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Χωρίστε τη ζύμη (ακριβώς) στα δύο μέρη και βάλτε τα στις θήκες του κέικ.

 

Ψήστε τα κέικ για 45 λεπτά περίπου, δοκιμάζοντας με την οδοντογλυφίδα εάν έχουν ψηθεί σωστά. Εάν δεν έχετε δύο ίδιες θήκες, μπορείτε να ψήσετε το ένα μετά το άλλο.  Όταν ψηθούν, βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

 

Για την επικάλυψη:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα τυριού μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Στήσιμο:

Για να ενώσετε το κέικ θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε πως και τα δύο κέικ σας είναι τελείως επίπεδα και έχουν ακριβώς το ίδιο πλάτος. Ίσως χρειαστεί να κάνετε μικρές διορθώσεις με ένα μακρύ, λεπτό μαχαίρι.

 

Τοποθετήστε το πρώτο κέικ, τη βάση, σε μια πιατέλα και προσθέστε επάνω του και απλώστε τη μισή ποσότητα από το frosting που φτιάξατε. Απλώστε να πάει μέχρι τις άκρες.

 

Τοποθετήστε επάνω του το δεύτερο κέικ και συνεχίστε με το υπόλοιπο frosting. Απλώστε ομοιόμορφα. Τέλος, αραδιάστε στην επιφάνεια τα θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.

 

 

Back to top button