Kidsnews

Κίνδυνος για διερχόμενους και παιδιά

Κινδύνους κρύβει η υπόγεια διάβαση στο κολυμβητήριο Τρικάλων για μαθητές αλλά και διερχόμενους οδηγούς, πεζούς και ποδηλάτες. Η διάβαση που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί την διέλευση από την εθνική Τρικάλων-Καλαμπάκας, για την αποφυγή ατυχημάτων, δεν διαθέτει καμία απολύτως προστασία και δεν τηρεί καμία προδιαγραφή για να εξυπηρετεί τους πολίτες με ασφάλεια.

Πριν από μερικές μέρες, λόγω του ότι δεν υπάρχει φωτισμός δύο ποδηλάτες παραλίγο να βρεθούν στο νοσοκομείο μετά από σύγκρουση των ποδηλάτων ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που από θαύμα δεν σημειώθηκε δυστύχημα, αφού δεν υπάρχει καμία σαφής και ευδιάκριτη σήμανση για τα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινούνται στο ρεύμα που προβλέπεται για ποδήλατα.

Το πρόβλημα κατήγγειλαν γονείς που καθημερινά πηγαίνουν τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο της πόλης, και που πλέον όπως σημειώνουν, αποφεύγουν να χρησιμοποιούν την υπόγεια διάβαση. Βέβαια, την αποφεύγουν όχι αδίκως…Οι φωτογραφίες εξάλλου, δείχνουν την παραμέληση που θέτει σε κίνδυνο καθημερινά ζωές παιδιών. Θα πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε να μπει σωστή σήμανση, να αποκατασταθεί ο φωτισμός και να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η υπόγεια διάβαση να είναι λειτουργική και τις βροχερές μέρες.

Back to top button