Κατσαρολάκι

Muffins: Ό,τι πιο βολικό για σχολικό κολατσιό

Από Δευτέρα αρχίζουν τα μαθήματα, αρχίζει και το καθημερινό σχολικό κολατσιό. Μια παό τις πλέον εύκολες επιλογές σε απεριόριστες γεύσεις και εκδοχές είναι φυσικά τα μάφινς! Αλμυρά, με ελιές, πιπεριές αλλά και γλυκά με κομματάκια σοκολάτας ή φρούτα, είναι το κολατσιό που δεν θα βαρεθούν ποτέ!

Εμείς επιλέξαμε την επιλογή των μάφινς καλαμποκιού για σήμερα και σας παρουσιάζουμε τη συνταγή:

Υλικά:

3 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι της αρεσκείας σας

2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

1 μεγάλο αυγό, βιολογικό

1,5 φλιτζάνι κατσικίσιο γάλα

Φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190-200 βαθμούς.

Τοποθετήστε το λάδι που θα επιλέξετε στο κάδο του μίξερ μαζί με το αυγό και το γάλα και χτυπήστε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ανακατέψτε το  αλεύρι καλαμποκιού, με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.

Προσθέστε τώρα και τα στερεά στο κάδο του μίξερ και ξανά χτυπήστε πάλι ελαφρώς έως ότου πάρετε ένα ωραίο χυλό.

Λαδώστε καλά τα τοιχώματα ενός δίσκου που χρησιμοποιείτε για μάφινς και αδειάστε μέσα το χυλό επιμελώς.

Ψήστε μέχρι τα ψωμάκια να φουσκώσουν καλά και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους (περίπου 20 λεπτά). Αφήστε να κρυώσουν για 5 με 10 λεπτά πριν τα αφαιρέσετε. Σερβίρετε με θυμαρίσιο μέλι ή σκέτα ή όπως αλλιώς σας αρέσει.

Βρήκαμε τη συνταγή εδώ: https://zea.gr/muffins-kalampokiou/

Back to top button