KidsnewsΥγεία

Στη Χρυσομηλιά τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ- Πήραν δείγματα από κατοίκους που ήρθαν σε επαφή με το ζευγάρι από τη Γερμανία

Σε δύο κατευθύνσεις κινείται η διαδικασία της ιχνηλάτισης μετά την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων στο Βόλο. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ζευγάρι Βολιωτών που παρουσίασε συμπτώματα κάποιες ημέρες μετά από την επαφή τους με άλλο ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία και διαμένει σε χωριό της Καλαμπάκας και συγκεκριμένα τη Χρυσομηλιά. Έτσι, χθες το βράδυ το ζευγάρι από τη Χρυσομηλιά βρέθηκε σε νοσοκομείο της Λάρισας όπου υποβλήθηκε σε τεστ και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το βράδυ.

Από την άλλη, από το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στη Χρυσομηλιά όπου και πήραν δείγματα από επαφές που υπέδειξε το ζευγάρι σε πρώτη φάση. Αξιοσημείωτο να αναφερθεί το γεγονός ότι το ζευγάρι που είχε έρθει από τη Γερμανία είχε κάνει τεστ για κορονοϊό που ήταν αρνητικό. Από εκεί και πέρα όμως έπρεπε να παραμείνουν σε καραντίνα (αυτοπεριορισμό) για 14 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, σημαίνει ότι οι κινήσεις και οι επαφές τους έπρεπε να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι τοπικές αρχές της περιοχής, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο θετικό δείγμα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο για την ακριβή ιχνηλάτιση των επαφών όσο και για την μη διασπορά του ιού στην ευρύτερη περιοχή.

Βέβαια, στο ενδεχόμενο που βρεθούν αρνητικοί οι δύο επισκέπτες από τη Γερμανία, ανοίγει μια άλλη διαδικασία για την περιφέρειά μας.

 

 

Back to top button